fazuľová
Potrebujeme: 120 g fazule, 80 g rôznej koreňovej zeleniny, soľ, 30 g masla, 30 g hladkej múky, 30 g cibule, 1 lyžička mletej červenej papriky, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 2 žemle, 30 g oleja
Ako na to:
Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej papriky, ktorú predtým zriedime a dobre prevaríme. Pred koncom varu pridáme do polievky trochu majoránu a rozotretý cesnak.
Hotovú polievku dochutíme soľou a podávame s opečenou žemľou pokrájanou na kocky.
Gabrielita praje dobrú chuť...