drožďová
Potrebujeme: 40 g masti, 40 g cibule, 40 g čerstvého drožďia, 20 g hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 1/2 l vody, 50 g mrkvy, soľ, mleté čierne korenie, 50 g sterilizovaného hrášku, petržlenová vňať
Ako na to:
Masť rozpustíme a speníme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme drožďie a za stáleho miešania opražíme. Potom pridáme múku, znovu popražíme. Nakoniec pridáme trochu mletej papriky, zalejeme vodou, pridáme umytú, očistenú a pokrájanú mrkvu, osoleníme, okoreníme mletým čiernym korením a varíme dovtedy, pokiaľ zmäkne mrkva.
Do hotovej polievky dáme prehriať scedený hrášok a pred podávením posekanú petržlenovú vňať.
Gabrielita praje dobrú chuť...